woensdag 13 juni 2012

Dag 20 Half Moon Bay - San Francisco

Vanochtend vroeg opgestaan, spullen ingepakt en camper wat schoongemaakt. Het is zover, we moeten de camper inleveren. We zijn er nog helemaal niet klaar voor, we vonden het echt leuk om te reizen met de camper. We waren ruim op tijd bij het inleverstation. Vandaar konden we met de shuttle (busje van de verhuurder) naar een BART station, de metro van San Francisco. Bij het station worden we aangesproken door de plaatselijke stationsgek. Today fussball, Netherlands versus Germany! Zijn moeder was Duits. Tot we de poortjes doorgaan blijft hij om ons heen draaien en over fussball mompelen :). Binnen no time staan we midden in SF. Wat een gave stad! Doet inderdaad wat Europees aan. We staan wat te puzzelen met de plattegrond en al snel worden we aangesproken door een vrouw die aanbiedt te helpen. Dit gebeurt ons vaker, echt vriendelijke stad of land eigenlijk (hulp wordt regelmatig aangeboden). 

Ons hotel is snel gevonden. We verblijven in het Baldwin hotel vlakbij Union Square. We hebben geluk, normaal kun je pas vanaf 4 uur inchecken, maar we kunnen onze kamer meteen in, is dan 11 uur. YES! Eindelijk weer warm douchen, het gasniveau was de laatste paar dagen te laag om water te verwarmen. We hebben kamer 603, een kleine, maar leuke kamer op de hoek met uitzicht op de straat. Wederom perfecte locatie, we treffen het wel deze vakantie zeg. We kijken uit op de ingang van Chinatown.


Eerst douchen, daarna koffie bij Starbucks. Die zitten hier om de paar meter lijkt het wel, snel internet daar, ideaal. We zagen een leuke Irish Pub in een zijstraatje, mooie plek om te lunchen. En.... de wedstrijd wordt uitgezonden, we kunnen net de 2e helft meepikken. Meerendeel is duidelijk voor Nederland gezien de reacties. Helaas, blijkbaar heerst er een vloek op wedstrijden die wij in het buitenland kijken. Twee jaar terug WK finale in Frankrijk gekeken, we weten allemaal hoe dat is afgelopen.

Daarna lekker wezen shoppen, beide voor spijkerbroeken geslaagd. Ik heb geluk, bij het afrekenen blijken mijn beide broeken voor de helft van de prijs te zijn. Ik betaal voor 2 Levi's omgerekend 62 euro.

Tijdje bij Starbucks gezeten om even te relaxen en te internetten. Het is druk en een vrouw biedt aan bij haar aan te schuiven. Ze vraagt meteen of ik Nederlands ben. Ze herkende mijn accent, ze had toen ze 16 was een Nederlands vriendje. Dit triggerde herinneringen, want ze ging meteen op internet zoeken of ze hem kon vinden. En ja hoor, ze vond hem en stuurde hem meteen een mailtje. Ze had allemaal tips over leuke niet toeristische plekken en gaf haar telefoonnummer en emailadres mochten we ooit weer hier zijn en advies willen. Oh ja, of we niet een paar Nederlandse mannen naar SF willen sturen. Ze hebben een ernstig tekort aan vrijgezelle hetero mannen.

's Avonds even Chinatown ingelopen. We zitten vlakbij de ingang ervan. Vooral veel kitch en wierook. Wel apart dat de bouwstijl ook meteen anders is, je loopt echt een andere wereld in.


Op zoek naar een eettentje werden we aangesproken door een zwerver die zichzelf de gids van San Francisco noemde. Natuurlijk ging het hem uiteindelijk om het geld, maar hij deed het zo leuk dat het hem echt gegund was. Hij legde uit hoe we bij bepaalde dingen moesten komen, waar we op moeten letten. En hij had een goeie tip voor een eettentje waar we uiteindelijk ook gegeten hebben. Voor de verandering eens geen hamburgertent, maar een "echt" restaurant. Heerlijk en gezellig gegeten bij John's Grill.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten