zaterdag 2 juni 2012

Dag 9 Capitol Reef - Bryce Canyon

Heerlijk geslapen en rustig ochtendje ervan gemaakt. We hoeven pas om 11 uur van de camping af. Lekker vers gebakken appel- en kersentaart en appelscones gehaald bij Gifford's house en 1 taart op zitten peuzelen. Ze zijn gigantisch. Nog tijdje heerlijk bij het water gezeten met een bakkie koffie. Ik kukelde weer bijna in slaap, stromend water heeft blijkbaar dat effect op me.

Gifford house

We gaan via Scenic Byway 12 naar Bryce Canyon. Deze weg wordt de mooiste weg van Amerika genoemd en terecht. Eerste grote roadkill tegengekomen, een hert. Herinnert je eraan dat je hier goed moet opletten. De hoogste plek van de weg is 9600 ft (2.926 m). Maar goed dat ik als basis met de kaart navigeer en we de Garmin als ondersteuning gebruiken. Die wil namelijk pertinent niet dat we deze weg nemen.

Scenic Byway 12 is een hele mooie weg met flinke stijgingen en afdalingen vlak langs afgronden. Er is zelfs een kort stuk waar je aan beide zijde afgronden hebt, heel apart. Het begin van de weg is heel bossig, daarna wordt het droger en kaler en vlak voor Bryce wordt het weer groener met hoge naaldbomen. Onderweg broodje gegeten bíj een rustpunt met panoramisch uitzicht. Life's great.

Aangekomen in het park hebben we eerst de scenic drive gedaan. Je rijdt hem eerst helemaal uit tot het laatste uitzichtpunt en dan weer terug waarbij je bij diverse punten kunt stoppen. En ja daar is ie weer.....WOW! Wat een ontzettend gaaf park. Vergezichten niet normaal meer en die hoodoo's... zo mooi. Hoodoo's zijn rotspilaren met kleurschakeringen van bijna wit naar geel tot oranje/rood.

Na deze mooie, maar best lange rit onze campground opgezocht. We staan weer in het park zelf op North Campground (nr. 016). Hele ruime plekken tussen de naaldbomen. We staan vlakbij het visitor center waar zowaar internet is. In de brochure staat dat er morgenavond een full moon (vollemaan) wandeling is met een ranger. Je kunt je op de dag zelf opgeven, maar meteen morgenochtend doen. Straks alles goed opbergen vanwege de beren ;) en lekker in slaap vallen met het geruis van de bomen. Beren zitten trouwens voornamelijk verder in het park, maar je moet toch voor de zekerheid alles goed opbergen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten