vrijdag 8 juni 2012

Dag 15 Las Vegas - Lee Vining

Vanochtend vroeg opgestaan na een onrustige nacht. We hebben een rit van zeker 6,5 uur voor de boeg wat met een camper pittig is. Ontbeten bij de foodcourt in het hotel, kort gokje gewaagd (yep, het is verslavend), koffer gehaald en security gevraagd om ons weer naar de camper te brengen. De computers doen het trouwens nog steeds niet. Er lag gisteravond een briefje onder de deur met excuses en een formulier om versneld uit te checken. Nota volgt via de mail.

Nog even gestopt bij een Walmart om in te slaan voor de komende dagen. De cassiere zat heel gefascineerd naar ons gebabbel te luisteren. Ze bleek in Duitsland geboren te zijn en herkende wat woorden.

We mogen van Moturis wel door Death Valley rijden, maar dat is volledig op eigen risico. Dus we zijn dan niet verzekerd. Nu zou de moderne camper de 40-50 graden buitentemperatuur moeten kunnen handelen, maar we willen geen risico lopen. Dus we rijden om Death Valley heen via Big Pine, Bishop en Lee Vining. Een hele mooie route waarbij je eerst door de woestijn rijdt langs het gebied waar ook Area 51 zit. Daarna nemen we tegen het advies van de Garmin in de NV-266. Langzaam wordt het wat groener en daarna rijdt je een stuk door de bossen met op de achtergrond bergen met sneeuw op de toppen. Dit weggetje, de CA-168, kronkelt echt door de bergen en is best smal en glooiend. Soms is het net een achtbaan... wheee.... Grotere voertuigen mogen en kunnen hier trouwens niet rijden. Deed een beetje Oostenrijks aan.

Langs Death Valley

Richting Big Pine

In Bishop even gestopt bij Erick Schat's Bakkery. Deze oorspronkelijk Nederlandse bakker is erg populair. Echte bakkerijen kennen ze hier niet, gebak kun je overal krijgen, maar goed brood niet. Ze verkopen ook Delft's blauw. Heel apart om dat tegen te komen in California of all places.

Na Bishop is er een enorme lange klim. Er wordt aan het begin geadviseerd de airco uit te zetten (warm!) en onderweg zijn er plekken om radiovloeistof bij te vullen. Dat belooft wat. Er komt geen eind aan, op een gegeven moment zitten we te koken in de camper, de zon stond ook precies op de voorkant.

Mona Vista RV Park is klein en schoon. Er zijn een paar mooie plekken waarbij je uitkijkt over Mono Lake. Onze plek is kein en de picnictafels staan bijna naast elkaar. Maar we zijn hier alleen om te overnachten om morgen verder naar Yosemite te gaan. Het is hier ook een stuk kouder trouwens, vestjes aan.

We hadden trouwens weer problemen met het gasfornuis. We stonden niet scheef. Na een uurtje deed hij het ineens weer, geen idee wat het nou is. Misschien lucht in de leidingen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten