woensdag 6 juni 2012

Dag 13 Zion - Las Vegas

Gisteravond de camper opgeruimd, vanochtend koffer gepakt, gedumpt en nog wasje gedaan in Springfield want we gaan naar Vegas! We hebben ervoor gekozen om niet op een camping te staan daar, maar lekker luxe in een hotel. Even totaal wat anders. Onderweg gelunched bij Wendy's, een fastfood restaurant met echt lekkere burgers. Ze hebben ook snel internet daar, dus eindelijk dag 11 en 12 kunnen posten.

Cyriel voelde zich niet zo lekker daarna, dus besloten we dat het verstandiger was als ik ging rijden. Ik heb nog niet veel gereden. Bij mijn eerdere highway poging stond er zoveel wind dat ik het niet prettig vond, had het idee dat ik geen controle over de camper had. Verder alleen wat kleine stukjes gereden of de camper wat verplaatst. Vreemd genoeg heb ik geen moeite met manouvreren met dit ding. Het rijden was heerlijk, onderweg nog Joshua Trees gezien. Cyriel begon steeds klieriger te worden, teken dat hij zich weer beter begint te voelen. Hij is echt een verschrikkelijke bijrijder, daarom rijdt hij vaker de lange stukken. Hij terroriseert me anders gewoon van de bestuurdersstoel weg ;). En in Vegas kan hij straks beter rijden, navigeren is meer mijn ding.

En toen was het zover..... WOW.... eeeehh... WOW.... Wat een stad!

We zijn eerst gestopt bij de Gold and Silver Pawn shop. Voor de History channel kijkers onder ons ook wel bekend als The Pawn Shop met Rick, The Ol' Man, Big Hog en Chumlee. Een pandjeswinkel die populair is geworden door een realityshow. We hadden geluk, het was er niet heel druk, althans, we hoefden niet in een rij te staan. En vlak nadat we weggingen moest iedereen er weer uit voor opnames. Commercieel.. ja. Leuk om een keer te zijn.. zeker.

Daarna op naar ons hotel. Het verkeer is loeidruk, maar als je aangeeft dat je van baan wilt wisselen, dan geven ze je netjes de ruimte. Bij het hotel aangekomen werden we meteen benaderd door iemand die regelde dat onze koffer alvast meegenomen werd. En Cyriel moest de camper even parkeren terwijl ik binnen regelde dat Security de weg zou komen wijzen naar een parkeerplaats voor de camper, een stukje achter het hotel. Deze man bracht ons ook weer netjes bij het hotel terug. Echt heel goed geregeld.

We zitten aan het eind van een hele lange gang.

De computers lagen plat, dus inchecken ging met de hand. We hebben een Tower Spa Suite. Had ik al een keer WOW gezegd? Wel? Dan nog een keer... WOW. Wat een gave mega kamer MET jacuzzi :). Helaas geen Stripview, ze raadden ons aan dat morgenochtend alsnog te proberen als de computer het weer zou doen en iedereen uitgechecked is. Vanaf de kamer gebeld naar de concierge voor de koffer en binnen 5 minuten stond deze midden in de kamer. Wat een luxe. De raambekleding is trouwens volledig electronisch te bedienen :).

Meteen The Strip opgegaan en wat ligt er pal naast ons hotel? De M&M Store! Hihi, fantastische winkel. Vier verdiepingen met en over M&M's, inclusief grappige 3D film. Cyriel heeft me weer naar buiten moeten slepen. Ik heb me ingehouden, alleen een nachthemd, zelf samengesteld zakje M&M's en wat kleinigheden voor de neefjes en nichtje.

Kaartjes gekocht voor de Deuce, daarmee kunnen we de komende dagen onbeperkt de bus op The Strip nemen. Is best ver lopen allemaal. Eerst bij de Bellagio fonteinen bekeken, die "dansen" op de muziek. Heel gaaf, morgen bekijken als het donker is, zal nog indrukwekkender zijn. Filmpje zal later volgen, lukt me niet om te plaatsen.
Hierna de Venetian bekeken, die heeft binnen een winkelpromenade met een plafond met nep lucht met wolken, licht aangepast aan het tijdstip.
Vanaf de Venetian de vulkaanuitbarsting bij The Mirage bekeken, viel vanaf daar met daglicht tegen, morgenavond maar nog een keer bekijken. Want vanavond gaan we met de bus naar Fremont Street, het oude Vegas. Daar hebben ze over een groot gedeelte van de straat een overkapping gemaakt met 12,5 miljoen LED lampjes. Elk uur wordt er een stuk van een concert afgespeeld. Ontzettend gaaf! Ook hier volgt later een filmpje van, pas dan kun je goed zien hoe het is. Om 9 uur hadden we de Jon Bon Jovie show, net alsof je erbij was.

Daar wat gegeten bij een goeie Italiaan en de 10 uur show gezien met Queen.

Terug in het hotel lekker in de jacuzzi gezeten en daarna naar beneden gegaan om te gokken. We zijn immers in Vegas. Het is ons gelukt om met $15 winst te eindigen, maar ik had moeite om de uitbetaalknop in te drukken. Yep, gokken is echt verslavend. Rond 3 uur lagen we eindelijk in bed, nog helemaal hyper van deze gave dag.

 

1 opmerking:

 1. Hoi Saskia en Cyriel,

  Wat een ontzettende gave vakantie hebben jullie! en wat schrijven jullie leuk. Echt top om het te lezen. Het is voor mij echt een feest van herkenning, zo leuk om dat te lezen.

  Ik hoop dat je nu niet meer zoveel last van je hoofd krijgt, Sas.

  Jullie doen wel ontzettend veel, rusten jullie af en toe ook nog wel uit :-).

  Geniet er nog lekker van en geniet van het bizarre Las Vegas en van alle het moois dat jullie hierna nog gaan zien.

  groetjes Carolijn

  BeantwoordenVerwijderen