maandag 28 mei 2012

Dag 4 Grand Canyon - Page

Hey! Een mini eekhoorn.....camera snel.....shit te laat. Helaas is dat het enige wild dat te zien was op Mather Campground. Het gasfornuis werkte weer, misschien dat er door de kou gisteravond een beveiliging in werking is gesteld of door de vele rook van alle kampvuren. Het stond er serieus blauw van de kampvuur rook. Geen idee, maar het werkte weer. Als ontbijt de hotdogs van gisteravond soldaat gemaakt :).

De hoofdpijn van gisteravond was bij Sas omgeslagen in een migraine aanval. We waren van plan de Grand Canyon in te lopen, maar dat hebben we helaas moeten laten schieten. Tegen de tijd dat we de camping af moesten, was ze genoeg opgeknapt om verder te gaan. Eerst nog langs het bezoekers centrum en wat souveniers gekocht. We kregen nog een heerlijk kopje thee aangeboden. Om naar Page te gaan rij je helemaal langs de Grand Canyon. Daar lekker aan de rand gelunched. En een leuk Nederlands stel tegen gekomen die nu halverwege hun reis zijn. Toch even leuk om met Nederlanders te kletsen over de reiservaringen. Je maakt trouwens ook makkelijk contact met de Amerikanen, ze maken graag een babbeltje en vinden het fantastisch dat die maffe Europeanen helemaal naar hun land komen om rond te trekken.

Lunchstop langs de Grand Canyon

Na de lunch reden we het Grand Canyon gebied uit en zag je het landschap langzaam van naaldbossen veranderen in droge, rode rotsen met struiken. Voorproefje van Monument Valley morgen. Overal langs de weg staan kraampjes met handgemaakte Navajo sieraden. De meeste zijn echter in zo'n belabberdde staat dat het niet echt uitnodigd om te stoppen.

Vlak voor Page zijn we gestopt bij Horseshoe Bend. Hier heeft de Colorado een bocht van 230 graden (kan ook 270 zijn) uitgesneden. Hier staan nergens hekken en het is dus goed uitkijken, een tijdje terug is er nog een Griekse toerist naar beneden gevallen. Ondanks alle waarschuwingen zie je hier, net als bij de Grand Canyon, mensen de gekste dingen doen voor een mooie foto. Doodeng. Soms staan hele gezinnen te wiebelen op de rand.

Horseshoe Bend

Vandaag verblijven we op Wahweap campground, een van de duurdere van deze reis. Mooie, maar erg gecultiveerde camping met vanaf onze plek een fantastisch uitzicht over Lake Powell. Vanavond voor het eerst kunnen bbq'en. Man, wat waren die Bubba burgers lekker. Ik zit de verslagen van gisteren en vandaag af te maken terwijl Cyriel een kampvuur aan het bouwen is. Heerlijk ontspannen einde van deze dag zo.

En ja Ies en Annemieke, de porties zijn hier groot, groter, grootst. We hadden gisteren een coke size small, die kan bij ons doorgaan voor een large. We hebben hem maar gedeeld ;).

3 opmerkingen:

 1. He,
  Ik zag jullie blog via het AA-forum. Wat ontzettend leuk om jullie avonturen te lezen! Wij vertrekken over een kleine 7 weken ook die kant op. Ik word helemaal blij bij het lezen van jullie blog.
  Lekker genieten daar, en ik blijf jullie volgen!
  Groetjes Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat jullie meegenieten. Jullie zullen het fantastisch krijgen!

   Groetjes,
   Saskia

   Verwijderen
 2. Wat een spectaculaire uitzichten allemaal! Adembenemend zo stel ik me voor....
  Everything is big in America....
  Enne... wow, zulke campings hebben ze niet in Frankrijk hoor.

  Lieve groetjes uit Amersfoort en een pootje van Timmie. (ps, je bent vergeten het gasmasker mee te geven :s )

  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen