vrijdag 25 mei 2012

Dag 1 Amsterdam - Las Vegas

De dag begon al vroeg, de taxi naar Amersfoort station stond al om kwart over 5 voor de deur. We waren netjes op tijd op Schiphol. Het bleek een pittige reisdag te worden. De vluchten waren netjes op tijd, maar verliepen niet heel rustig.

Tijdens de 10 uur durende vlucht naar Houston hebben we veel last gehad van turbulentie, die soms best heftig werd. Ik heb regelmatig Cyriel zijn handen fijn geknepen. Tijdens de landing kwamen daar ook nog eens flinke luchtzakkingen bij, ik wist zeker dat we gewoon op de grond zouden klappen in plaats van landen. Maar gelukkig zijn we er nog :). Bij immigratie verliep alles vlekkeloos, we hebben zelfs nog kunnen lachen met de douane beambte. De vlucht naar Las Vegas had iets minder turbulentie, maar ook daar verliep de landing niet bepaald soepel. Heftige turbelentie en luchtzakkingen. Was er echt klaar mee, duurde ook een eeuwigheid voordat het toestel aan de grond stond. Gelukkig hadden we wind mee, waardoor we vroeger landen dan verwacht. Maar heb regelmatig bij mezelf gedacht "waar ben ik aan begonnen!"

Even bijkomen op Houston.

En dan ben je ineens echt in Amerika. Op Houston hadden we dat gevoel nog niet zo, dat leek wel een kleinere versie van Schiphol. Wel tussen de vluchten door maar gelijk genoten van 1 van de dingen waar Amerikanen goed in zijn....hamburgers bakken! Brave Hollanders dat we zijn wezen we de bediening erop dat er maar 2 ipv 3 glazen op de rekening stonden. We waren het bestaan van gratis refills vergeten. Mooi land ;). Bij aankomst in Las Vegas loop je meteen tegen de fruitautomaten aan, nog voordat je je bagage afgehaald hebt dus ja je weet wel zeker dat je er bent. Welcome to fabulous Las Vegas.

We zijn nu doodmoe neergeploft in onze hotelkamer in het Luxor. Nette ruime kamer, maar geen leuk hotel qua sfeer. Heel veel jongeren die dit langere weekend van Memorial day helemaal los gaan en nu al niet bepaald rustig zijn op de gangen. De muziek van het casino hoor je ook heel duidelijk op de kamer. Ben benieuwd hoe dat vannacht gaat. Cyriel is direct met kleren en al in slaap gevallen, maar ik heb nog teveel adrealine in mijn lijf door de reis en heb daarom maar een begin gemaakt met het reisverslag. Morgen de camper ophalen en kan het avontuur echt beginnen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten